Kennismaken

Mijn naam is  Jetty de Groot,..

….opgeleid als docent drama en onderwijskundige (specialisatie HRD), en doorgegroeid van supervisor, leersupervisor tot docent supervisiekunde. Daarnaast ben ik coach en adviseur op het gebied van leren en ontwikkelen in organisaties.

Mijn eigen ontwikkeling als persoon en professional heeft me veel geleerd. Zo ben ik mijn hele leven gefascineerd door de “zin”, de diepere betekenis van ons leven. Ik heb mezelf leren kennen als gedreven door intuïtie en gevoel, ook al lijkt dit soms onlogisch. Juist het niet-logische kan interessante betekenissen naar voren halen.

Mijn passie voor leren en ontwikkelen, gaat dan ook voorbij aan het schoolse leren. Het is interessanter om de persoonlijke ontwikkelingsreis als uitgangspunt te nemen. Daar ligt mijn fascinatie voor het begeleidingswerk: het opzoeken van de kern van het dilemma en dat helemaal onder ogen komen. Dilemma’s kunnen prachtige boodschappen in zich dragen en daar lever ik graag een bijdrage aan.

Ik verzorg trajecten in deze verschillende begeleidingsvormen. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor de analyse van vraagstukken op het gebied van leren en professionaliseren.                                         .

Mijn ervaring ligt o.a. in het opleiden van professionals in gezondheidzorg en sociaal werk (HBO) en het opleiden van supervisoren (post HBO). Daarnaast ben ik onderwijsontwikkelaar en gefascineerd door de invloed die organisatiecontexten kunnen hebben op de werkbeleving van professionals.

In de begeleiding die ik geef, werken we vanuit een gezamenlijke ruimte, waarin jouw doelen en diepere drijfveren ruimte krijgen. Vanuit verschillende invalshoeken ontstaat er een dynamisch proces, waarbij plezier en verrassende inzichten je in een nieuwe flow brengen.

Mijn visie heeft zich ontwikkeld vanuit de coachings- en supervisie methodiek. Door de jaren heb ik kennis gemaakt met vele interessante invalshoeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling . Voorbeelden hiervan zijn: Reichiaans Lichaamswerk, The Course in Miracles, inzicht gevende therapieën, Familie- en Organisatieopstellingen en inspirerende leraren zoals Eckhart Tolle en Byron Katie.

Uiteindelijk vind ik in de non-duale filosofie een grond, waarop al deze eerdere ervaringen kunnen rusten….en tegelijkertijd gaat mijn eigen ontwikkeling ook gewoon door.

Een deel van de opleidings- en ervaringsachtergrond:

  • Inner Journey (2021) Artoflife Vledder
  • Non duale coaching en therapie (2020), Artoflife Vledder
  • Master Onderwijskunde /HRD, Universiteit Twente, Enschede
  • Voortgezette Opleiding: Supervisie en Coaching Hogeschool Windesheim, Zwolle
  • Voortgezette Opleiding: Opleiden en Trainen Hogeschool Windesheim, Zwolle
  • Supervisorenopleiding, Hogeschool Windesheim, Zwolle
  • Opleiding docent drama, Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht, faculteit theater en drama

Lid van de commissie vakontwikkeling van de LVSC 

Je vindt mij ook op

Wat ik geleerd heb tijdens de opleiding Non duale coaching en therapie, vertel ik hier:

https://youtu.be/SnFTAlXXs9c

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op!