Werkwijze

Waar sta jij? en waar wil je heen?

In de begeleiding die ik geef, werken we vanuit een gezamenlijke ruimte, waarin jouw behoeften en diepere drijfveren vorm krijgen. Vanuit verschillende invalshoeken ontstaat er een dynamisch proces, waarbij plezier, verrassing en diepgang je in een nieuwe flow brengen.

Ik sluit aan op jouw behoefte wat betreft werkvormen. Ik ben bekend met diverse communicatietheorie√ęn, zoals de Roos van Leary, de Transactionele Analyse en ook Systemisch Werk, waaronder Opstellingen. Deze vormen kunnen ingezet worden om dilemma’s te onderzoeken en tot een dieper begrip van je ervaringen te komen. Je krijgt zicht op de motivaties die jouw denken, voelen en handelen in situaties, sturen. Daardoor ben je in staat om tot nieuwe keuzes in je handelen te komen.

Een Genogram geeft zicht op patronen en loyaliteiten binnen het oorspronkelijke familiesysteem. Inzicht in je familie achtergrond en de boodschappen die je van daaruit mee hebt gekregen, verwijzen nog vaak naar patronen in je dagelijkse leven.

Het werken met inzichten uit de Non-dualiteit kan gevonden betekenissen in een breder perspectief zetten. Vanuit de visie van de non-dualiteit ligt aan alle ervaringen een basis van eenheid ten grondslag. Door het diepgaand ervaren en onderzoeken van dilemma’s, kun je de strijd om te veranderen loslaten en transformeren naar het weten dat de tegenstellingen elkaar ontmoeten. Je gaat de wezenlijke betekenis van non dualiteit ervaren. Je bent niet verdeeld, maar vanuit een verruimd bewustzijn, verbonden in eenheid.

Deze ervaring kan een sterke impuls geven in je leven en werk.